3 motive pentru care colaborarea cu un manager de print te ajută să economisești

decembrie 19, 2017
by Agenția de Print

Un print manager reprezintă persoana care gestionează proiecte complexe de print, începând cu partea de consultanță, continuând cu grafica pentru materiale și încheind cu distribuirea lor în toate locațiile clientului. Scopul său este, printre altele, acela de a avea produse tipărite de cea mai bună calitate, care să îndeplinească cerințele companiilor și de a se încadra în bugetele dedicate printului.

Deși ne aflăm în era digitală, companiile mijlocii și mari au nevoie de materiale printate, fie că este vorba despre cărți de vizită sau mape pentru echipa de vânzări. În acest context, externalizarea activitățiii de print către un furnizor specializat în gestionarea proiectelor complexe reprezintă una dintre cele mai bune decizii, în principal, datorită posibilității de eficientizare a costurilor și de economisire pe termen mediu și lung.

Am ales principalele 3 modalități prin care o companie poate economisi bani și resurse prin decizia de a colabora cu o companie de print management:

Mai puțini oameni implicați

Într-o companie există nenumărate materiale tipărite, chiar dacă, la prima vedere, nu pare să fie vorba decât despre 100 de cărți de vizită și 50 de broșuri. La o analiză mai atentă decoperim că departamentul de vânzări folosește 20 de mape pe săptămână, care includ: cărți de vizită, broșuri, dosare, etc. Pentru ca forța de vânzări să primească materialele necesare, există o echipă de oameni implicați care furnizează cele mai bune soluții: Alin– care creează partea de grafică, Maria de la marketing care face conținutul, Izabela de la vânzări care validează textele, astfel încât să corespundă mesajului lor de vânzări. Echipa este formată și din Luiza de la Purchaising care caută o tipografie pentru fiecare material în parte, se consultă cu ceilalți colegi asupra grosimii hârtiei, adună toată comanda, o trimite managerului general pentru aprobare, după care o plasează. Așadar, pentru o comandă minimă, sunt implicați 6 oameni, timp de cel puțin o săptămână.

De cealaltă parte, externalizarea acestor activități înseamnă mai puțini oameni implicați și mai mult timp dedicat activităților zilnice care generează profit. Delegarea responsabilităților degrevează angajații de sarcini suplimentare de serviciu și le oferă posibilitatea de a se implica, într-o manieră completă, în activitățile lor specifice, fapt care duce la o economisire semnificativă de resurse.

Expertiză în print

Numeroase companii derulează, de-a lungul anului, o serie de campanii, fie că este vorba despre targetarea unor noi segmente de public țintă, de loializarea clienților existenți sau de Sărbătorile de iarnă. În unele cazuri, când proiectele sunt dedicate unui public țintă cu așteptări mari și obișnuit cu produse de cea mai bună calitate, companiile trebuie să acorde o atenție deosebită tipăriturilor destinate lor.

În cazul unei colaborări cu o companie de print management, clientul primește consultanță de specialitate și dispune de toată expertiza furnizorului. În acest fel, îi va fi suficientă o întâlnire pentru ca, apoi, să primească cea mai bună soluție, fapt care se traduce printr-o reducere a costurilor proiectului.

 Mai mult control

Dinamica angajaților unei companii este din ce în ce mai mare, ceea ce înseamnă că, de fiecare dată, persoana nou angajată de la achiziții trebuie să înțeleagă cum funcționează procesul printării diverselor materiale. De cealaltă parte, în cazul unui furnizor de print management, o discuție cu acesta va clarifica toate necunoscutele și va crea o colaborare eficientă. Astfel, managerul companiei va avea mai mult control asupra activităților și proceselor de business, fapt care îi va permite o reducere a costurilor și o optimizare a activității din cadrul companiei.

Prin urmare, iată doar câteva modalități prin care managerii pot să economisescă bani și alte diverse resurse ale companiei doar prin externalizarea unei activități – cheie.

Resurse:

http://blog.zooprinting.com/time-management-has-never-been-easier-for-a-print-broker/

Leave a Comment