De ce sa nu apelez direct la o tipografie?

Fata de o tipografie, Agentia De Print poate sa ofere solutia ideala pentru orice tip de tipar. O tipografie unica, oricat de avansata ar fi, nu poate raspunde cu o solutie ideala de print atat pentru un afis, cat si pentru o carte, de exemplu. Nicio tipografie nu poate executa perfect, rapid si ieftin orice tip de print – fiecare furnizor are puncte tari si puncte slabe. De aceea noi am ales sa colaboram cu mai multe tipografii. Astfel, putem alege si implementa solutia perfecta de print pentru nevoile clientilor nostri, de fiecare data.

Ce face Agentia De Print diferit fata de o solutie clasica de print?

Activitatea principala a unei tipografii este cea de productie. Agentia de Print nu ofera doar cea mai buna solutie de tipar, ci si servicii de consultanta si logistica. Ne ajutam clientii sa eficientizeze si sa simplifice procesele de tipar (productie, distributie, livrare, etc.)

Cat de mult dureaza sa obtin un pret?

Agentia De Print se angajeaza sa raspunda cererilor venite din partea clientilor sai, in cel mai scurt timp, astfel:
 • in 2-24 ore, la cereri simple (ex.: flyere, pliante, brosuri)
 • in 2-7 zile, la proiecte complexe care implica previzionarea si planificarea de materiale si furnizori diferiti (ex.: proiecte care includ: coneptie grafica, realizare stocuri, planificare date recurente, hartie speciale, distributie materiale)

Nu ma costa mai mult daca nu lucrez direct cu tipografia?

Preturile oferite de tipografii clientilor variaza in functie de numerosi factori. Se ia in considerare atat volumul comenzii, cat si tehnologia folosita pentru tiparirea materialului dorit de client.

Exemplu: Daca ai nevoie de 3000 de reviste A4, de 64 pagini, tipografia iti va oferi cel mai bun pret pe care il poate obtine prin propria tehnologie. Insa aceleasi reviste ar putea fi lucrate la un pret mai bun pe o alta masina de tipar, pe care o are doar o singura tipografie din orasul tau. Chiar daca tipografia respectiva ti-a oferit anterior cel mai bun pret pentru tiparirea unei carti,nu inseamna ca poate face acelasi lucru si pentru tiparirea unei reviste. 

Din acest motiv, clientii care apeleaza direct la acestea nu vor primi intotdeauna cel mai bun pret. Agentia De Print lucreaza in stransa legatura cu tipografii de pe intreg teritoriul tarii. Astfel, vom putea gasi intotdeauna cea mai buna solutie de print, in intervalul cel mai scurt de timp, la un pret intotdeauna competitiv.

Termenul de executie nu e mai mare, daca nu lucrez direct cu o tipografie?

NU, de obicei e mai scurt. La orice tipografie, la un moment dat, poate sa apara riscul supra-aglomerarii productiei sau defectiuni ale masinilor de tipar. Cel mai adesea, pentru client asta inseamna intarzieri ale comenzilor si/sau livrarea unor produse la o calitate mai slaba.

Clientii Agentiei De Print nu se vor confrunta cu aceasta problema. Noi tinem in permanenta legatura cu un numar mare de furnizori si avem solutii de back-up pentru orice posibile probleme sau intarzieri.

In plus, lucrarile pe care noi le trimitem catre tipografii pentru executie sunt tratate prioritar. E normal sa se intample asta, din moment ce le oferim comenzi frecvente, in volume mari, de la clienti diferiti.

Cum stiu daca am nevoie de serviciile Agentiei De Print?

Clientii care pot beneficia din plin de serviciile unui broker de print se confrunta periodic cu:

 • intarzieri la livrarea materialelor de tipar comandate;
 • timpi foarte lungi de raspuns intre cererile de pret si raspunsul agentiei;
 • lipsa serviciilor de consultanta personalizata de tipar, in special atunci cand nevoile sale sunt de o complexitate deosebita;
 • probleme de logistica; nemultumiri legate de modul de implementare a unei solutii potrivite de tipar;
 • nesiguranta in proiectele de tipar comandate (din punct de vedere al calitatii, timpilor de executie, finisarilor, etc.);
 • neconcordanta grafica intre varianta digitala a printului si rezultatul final, tangibil;
 • limitari tehnologice din partea tipografiilor pentru produsele comandate;
 • oferte nerealiste primite de la tipografii
 • imposibilitatea de a realiza un produs de tipar mai pretentios, la un cost care sa se incadreze in bugetul dorit

Cand este mai bine sa apelez direct la serviciile unei tipografii?

Este mai bine sa apelezi direct la o tipografie atunci cand:

 • nevoile tale de print sunt simple, usor de rezolvat de catre un furnizor de solutii de tipar, nu impun probleme de logistica sau executare;
 • nevoile tale nu implica folosirea unor servicii de tipar sau print permanent, frecvent sau periodic, ci mai mult ocazional;
 • tipariturile nu sunt parte integranta a activitatii tale;
 • nu ai un buget clar stabilit pentru servicii de tipar;
 • vrei sa obtii pretul cel mai mic posibil pentru un anumit serviciu de tipar si mentinerea costului cat mai mic este principalul tau scop.

Care sunt clientii predilecti pe care ii vizeaza Agentia De Print?

Clientii nostri sunt firme pentru care tipariturile sunt parte integranta a activitatii: firme de distributie, firme care folosesc tipariturile in procesul de vanzare a produselor lor, firme si multinationale care au nevoie de tiparituri interne periodice, firme care folosesc materialele tiparite ca parte integranta a prezentarii produselor proprii (ambalaje, cutii, etc.), firme care editeaza sau distribuie diverse tipuri de carti, reviste, brosuri, manuale.

Totodata, clientii nostri cheltuie in medie minim 3.000 euro pe luna pentru tiparituri. In cazul acesta, avantajele de a lucra cu noi pentru gasirea si implementarea solutiei perfecte de tipar vor fi evidente rapid. Va putem ajuta sa optimizati procedurile, sa economisiti timp si bani, sa imbunatatiti calitatea printurilor, sa livrati tipariturile mai rapid si mai eficient si multe altele.

Nu ne va fi mai dificil sa lucram cu un intermediar?

Intr-un cuvant: nu. Cei care apeleaza la serviciile noastre sunt clienti in general nemultumiti de serviciile de tipar si print pe care le folosesc in prezent, fie din punct de vedere al calitatii, al pretului, al timpului de livrare al comenzilor, al inadvertentelor intre produsul comandat si realitate, al lipsei de comunicare si intelegere intre parti. Oricare ar fi problema cu care va confruntati in prezent, daca este legata de tipar, va putem ajuta.

Relatia noastra cu tipografiile este diferita de cea pe care un client o are cu acestea. Noi revizuim si trimitem comanda intr-o forma gata de tipar si intr-un rulaj mai mare decat ar primi de la un client. Pe scurt: suntem clientul ideal pentru orice tipografie.

In plus, noi lucram cu numerosi furnizori de solutii de tipar, deci avem acces la o paleta larga de optiuni, nu depindem de un singur furnizor. Astfel, putem sa gandim si sa implementam o strategie care sa ofere rezultate optime, calculate si gandite pentru nevoile fiecarui client in parte. Cu ajutorul nostru veti reusi sa eficientizati procesele de tipar, economisind timp si bani.

Ce nu ofera Agentia de Print?

Preturi mici, pe sistem „licitatie” – Clientii care vor asta nu intra in categoria de clienti vizati de noi. Clientii nostri sunt dispusi sa plateasca suplimentar (in limite acceptabile) pentru solutii de tipar personalizate, optime, intotdeauna calitative si livrate la timp.